Broodplank set van 4

Vorige Artikel 3 van 15 Volgende
€ 85,00 (inclusief 21% BTW)

Daar zijn ze dan, eindelijk, de broodplanken.

Na heel veel schetsen en proefmodellen verder zijn het deze 5 prints geworden:
dots, honingraad, grass, grid en splash.
Zoals jullie ook bij mijn andere producten kunt zien "zoals de rompers" worden deze prints in alle producten van veerdesign doorgevoerd.
En voor de oplettende kijker de kleine dots en de honingraad gaan er dus nog aan toegevoegd worden. spannend!

Maar nu wat meer informatie over de broodplank.
Hij is gemaakt van duurzaam geproduceerd beuken hout, handgemaakt en onbehandeld.
De afmetingen van de broodplank zijn 25cm doorsnede en 2 cm dik.
De prints zijn door mij ontworpen waarna ik deze in de broodplank heb laten graveren.
Je kan de plank dus veilig gebruiken voor je eten.
Wij zelf gebruiken altijd een broodplank voor ons ontbijt en lunch, en vond ze altijd zo saai, vandaar de broodplank die in ik een hip jasje heb gestoken.

Bij 4 stuks hanteer ik een actieprijs van €85,- 
Je kan in het tekstvak hierboven aangeven welke prints en aantallen je wenst.


De afbeelding kan door intensief gebruik, wassen en door er op te snijden, slijten en lichter van kleur worden. Het product kan NIET in de vaatwasser!

Kosteloos wil ik de plank 1x in de olie zetten, gewoon service, maar geef dit wel even aan in het keuze vak anders krijg je een onbehandelde plank die minder goed tegen water kan, waardoor ze krom kunnen trekken of zelfs op de naden iets scheuren.
Je kan voor nog eens 10 oliebeurten, ongeveer een jaar (advies 1x per maand) een klein flesje bij mij erbij bestellen dan weet je zeker dat de plank minder hinder zal ondervinden van water.

 

 

Onderhoud van uw houten plank
Het lijkt vervelend werk, maar het kost u slechts 1 tot 2 minuten van uw tijd. De eerste keer kost het ongeveer 5 minuten van uw tijd. U heeft er een kwast bij nodig en een stuk stof (liefst theedoek) waar olie op mag komen.

Bij onderhoud van uw houten plank is het belangrijk dat u kiest voor een reukloze variant waarbij de houtolie niet plakkerig is. Denk ook om eventuele allergieën in de familie! Indien iemand allergisch is voor noten is het niet verstandig walnotenolie te gebruiken, maar neem dan bijvoorbeeld druivenpitolie.

Eerste keer onderhouden:
De eerste keer duurt iets langer aangezien de plank zich vol zal zuigen. Het is ook de meest belangrijke onderhoudsbeurt aangezien de houten plank na het wassen zonder te zijn behandeld met houtolie nerven heeft die meer open zijn gaan staan. Hierdoor kan er meer vuil en water binnen treden. Dit is minder hygiënisch en de kans op kromtrekken en scheuren is dan behoorlijk toegenomen.
Pak het flesje met onderhoudsolie en spray de plank goed in. Pak vervolgens de kwast en smeer de olie uit. Herhaal dit na 2 minuten nogmaals en wrijf de olie na 1 minuut in met een oude theedoek. Draai de plank om wanneer deze helemaal droog is om vervolgens dezelfde stappen te herhalen voor de andere kant. Vergeet niet de zijkanten ook in te smeren. Laat nu de plank 1 nacht rechtop staand drogen. Uw plank is nu behandelend en klaar voor gebruik.

Na elk gebruik:
Elke keer als u de houten plank gebruikt is het noodzakelijk om de plank met heet water af te spoelen. Gebruik hierbij geen zeep, alleen heet water en een borstel. Na het schoonmaken zet u de plank op zijn kant om te drogen. Leg de plank nooit neer, want dan bestaat de kans dat deze krom trekt. Stop uw houten plank ook niet in de vaatwasser. Hierdoor kan de plank sneller kromtrekken en scheuren. Tevens moet u de plank hierna weer intensief behandelen met de onderhoudsolie.

Één keer per maand:
Maakt u uw plank uitgebreid schoon. Uiteraard hangt dit af van hoe vaak u gebruik maakt van uw plank, maar we gaan er hier vanuit dat u dit dagelijks doet. U wast uw plank wederom met warm water waarna u vervolgens keukenzout pakt en de plank aan beide zijde goed met zout bestrooid. Zet de plank op zijn kant om kromtrekken tegen te gaan. Laat de plank een nachtje staan. Vervolgens spoelt u de plank weer af met warm water. Het zout heeft al het vocht in zich opgenomen met alle luchtjes en andere afvalstoffen. Nadat u de plank heeft laten drogen op zijn kant behandeld uw houten plank weer met de onderhoudsolie. Dit keer minder intensief als de eerste keer daar de plank nog enigszins verzadigd zal zijn.

 

© 2014 - 2017 Veerdesign | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel